Paul Birger Torgnes er tildelt Feaps ærespris

Torghatten Aqua gratulerer nestleder i styret og hovedaksjonær Paul Birger Torgnes med æresprisen fra Feap. På Feaps årlige generalforsamling i Istanbul nylig ble havbrukspioner Paul Birger Torgnes tildelt Feaps ærespris. Feap - Federation of European Aquaculture Producers – er en sammenslutning av de nasjonale akvakultur-organisasjonene i Europa.

Torgnes deltok på sin første generalforsamling i Feap allerede i 1987, og han var den første norske visepresidenten i Feap. Han er beæret og ydmyk over prisen: - Dette er bare fantastisk artig, særlig fordi utmerkelsen kommer fra en samlet europeisk akvakulturnæring. Nå kommer jeg i klasse med to norske pionerer som jeg virkelig beundrer, sier Torgnes (Tore Håstein i 2008 og Bjørn Myrseth i 2011).

Paul Birger Torgnes flankert av Feaps president, greske Lara Barazi -Yeroulanou, og tidligere president Marco Gilmozzi fra Italia.
Paul Birger Torgnes flankert av Feaps president, greske Lara Barazi -Yeroulanou, og tidligere president Marco Gilmozzi fra Italia.

I juryens begrunnelse heter det at Torgnes har jobbet med akvakultur siden tidlig på 1980-tallet: - Hans ulike forretningsaktiviteter har hovedsakelig vært konsentrert om lakseoppdrett, i Norge, Chile, Storbritannia og andre land. Han er fortsatt aktiv i sitt familieeide selskap, som produserer laks i Norge, og han har også vært involvert i oppdrett av andre arter, som havabbor og havkaruss i Tyrkia. Juryen slår fast at med brei erfaring og engasjement i mange europeiske land, har han i mange år vært med å fremme og sikre interessene for akvakultur i de norske, europeiske og globale akvakulturnæringene.

Paul Birger Torgnes har tatt flere nøkkelposisjoner i havbruksnæringa. Han har vært generalsekretær i Norske Fiskeoppdretteres Forening i 8 år, visepresident og andre posisjoner i Feap i 15 år, president og visepresident i det internasjonale forbundet for lakseoppdrettere (ISFA) i 6 år, ordfører i Sjømat Norge i 20 år og styreleder i Sjømat Norge i 2 år.