Flere navn er klare til Campus BLÅ-konferansen

Inspirert av havet

Flere navn er klare til Campus BLÅ-konferansen, også disse er inspirert av havet.

Havkonferansen arrangeres for tredje gang, og vi gleder seg: - I år har vi fokus på bærekraft, sjømattrender, teknologi og kompetanse, og byr på gode og spennende innledere.

Jubel for landbasert oppdrett
Langt vest i Norge, i øyriket Bulandet, ligger et landbasert oppdrettsanlegg som er møtt med jubel og entusiasme fra lokalbefolkningen. De er veldig glad for aktivitet og arbeidsplasser, sier adm. dir Knut Eikeland. Han stiller på Campus BLÅ-konferansen for å fortelle mer om pilotprosjektet.

Adm. dir Knut Eikeland, Bue Salmon

Bulandet Miljøfisk, som har skiftet navn til Bue Salmon, startet driften i fjor, og har allerede levert fisk til Mowi og Landøy Fiskeoppdrett. Bue Salmon er nå i gang med Batch 3, som i tillegg til å levere postsmolt, også skal produsere sin første matfisk. Målet er at laksen skal vokse i et så naturlig miljø som mulig, så fisken trenes til å få god konsistens, muskelmasse og fiskehelse.

Torghatten Aqua er en av de største eierne i Bue Salmon, gjennom datterselskapet Aquaculture Innovation. Mer om pilotprosjektet og ikke minst, planene framover, på konferansen.

 

 

Unikt oppdrett

Adm. leder Helene Ravndal og FoU-leder Marianne Lorentzen, Fishbase Group

På Dønna ligger bedriften Fishbase Group, som har sin egen helt spesielle metode å oppdrette laks på. Bedriften bruker nemlig både RAS- og gjennomstrømningsteknolgi. Nesten 30 mennesker jobber der, og to av dem, FoU-leder Marianne Lorentzen og adm. leder Helene Ravndal kommer til Campus BLÅ-konferansen for å fortelle mer om den unike måten de driver lakseoppdrett på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drevet av lidenskap

Daglig leder Ronald Kvalø, NORRDE

En lokal suksess kan vi trygt kalle NORRDE. Bedriften ble opprettet i 2021, og har vokst med ekspressfart siden. I dag teller staben 20 ansatte, og de har til sammen mer enn 100 års samla erfaring med landbasert oppdrett. Selskapet driver med 3D-print, og spesialiserer seg på bærekraftige leveranser og rådgivning til oppdrettsnæringen, spesielt til landbasert oppdrett.  Selv beskriver de seg som et ungt firma i vekst, drevet av lidenskap og interesse for bransjen. Ronald Kvalø er daglig leder i Norrde, og på Campus BLÅ-konferansen blir det forhåpentlig både følelser og fakta om bedriften.

 

 

 

 

 

 

 

Sjømattrender og bærekraft
Fra før er det klart at adm.dir. i Norges Sjømatråd, Christian Chramer, kommer for å fortelle om sjømat-trender i verden, mens far og datter Kato og Kristin Fredriksen fra Vega Delikatesser tar for seg det mer lokale perspektivet. Fra Gratanglaks kommer samfunnskontakt Monica Eide-Hermansen, og hun forteller hvorfor Gratanglaks tar bærekraft på største alvor og hva de gjør.

 

 

Les mer om konferansen her