Torghatten Aqua AS henter adm. dir. med sterk lokal tilknytning

Øyvind Løvdahl (46) er ansatt som ny administrerende direktør i Torghatten Aqua AS. Den tidligere banksjefen og Torghatten-direktøren har mange års erfaring med lokal verdiskapning.

Torghatten Aqua AS er et investeringsselskap som utvikler lønnsomme og bærekraftige virksomheter innen havnæringene.

- Vi er strålende fornøyde med å få Øyvind på laget. Han brenner for det samme som oss og har evnene og erfaringene til å ta Torghatten Aqua nye, store steg videre, sier styreleder i selskapet, Frode Blakstad.

Løvdahl tiltrer 1.mai 2023 og kommer fra jobben som økonomisjef i Brønnøy kommune. Han har tidligere blant annet vært banksjef i Sparebank1 Nord-Norge og direktør i Torghatten-konsernet. Løvdahl er utdannet siviløkonom med spesialisering innenfor logistikk og transport.

- Det har vært imponerende å se utviklingen til Torghatten Aqua de siste årene. Jeg gleder meg til å lede et så spennende og fremoverlent selskap videre. Her kommer jeg virkelig til å få bruk for all min kunnskap og erfaring, sier Løvdahl.

Torghatten Aqua hentet nylig 80 millioner kroner fra 840 aksjonærer i en fulltegnet emisjon. Kapitalinnhentingen satte ny rekord hos Folkeinvest. Tidligere har selskapet tilbudt eierskap til ansatte. Da valgte ni av ti å kjøpe seg inn.

- Vi er rigget for videre satsing og utvikling. Tradisjonell produksjon av laks i sjø gir solide resultater, vi har stor tro på prosjektene våre innenfor landbasert produksjon, og potensialet innen utdanning i blå næring er stort og viktig for både næringen og regionen, sier Blakstad.

Konsernet Torghatten Aqua består av Norsk Havbrukssenter AS, Aquaculture Innovation og Campus BLÅ, som årlig utdanner 500 elever, studenter og kursdeltakere på Toft utenfor Brønnøysund. Torghatten Aqua har nå fullt fokus på å videreutvikle selskapet i tråd med ambisiøse planer for vekst og utvikling, som den nylige emisjonen vil være med på å finansiere.