Rikke Sivertsen Dahl er ny daglig leder på Campus BLÅ

Dahl_011-favoritt-portrett-1068x890

Rikke Sivertsen Dahl fra Trondheim er ansatt som daglig leder av Campus BLÅ på Toft, mens avtroppende daglig leder fortsetter i skolekonsernet som seniorrådgiver.

– Vi har nå gjennomført en omfattende rekrutteringsprosess med mange gode og kvalifiserte søkere til stillingen som øverste leder i skolekonsernet Campus BLÅ. Prosessen ble startet allerede i fjor da dagens daglige leder Robert Jørgensen varslet at han ønsket å trappe ned, sier Frode Blakstad, styreleder i Campus BLÅ.

Går fra Aktimed Norge til Campus BLÅ

Sivertsen Dahl kommer fra stillingen som konserndirektør i Aktimed Norge, som tilbyr bedriftshelsetjenester. Hun har bygget opp selskapet fra 30 ansatte og en omsetning på 27 millioner kroner til 300 ansatte og 300 millioner kroner i omsetning.

– Rikkes erfaring og kompetanse for vekst og utvikling er viktige for Campus BLÅ sine ambisiøse vekst og utvikling av utdanningstilbud innen de blå næringene. Vi er svært fornøyde med at Rikke takket ja til å bli med på laget, sier styrelederen.

Sivertsen Dahl har lang ledererfaring fra helsesektoren, universitetssektoren og innen HR. Hun kommer til å starte i løpet av høsten.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne spennende og fremtidsrettede jobben sammen med teamet i Campus BLÅ. Det er imponerende hva som er bygd opp så langt, og jeg ser frem til å være med på å bygge videre på den sterke plattformen som allerede er etablert, sier Sivertsen Dahl.

En bauta går av som sjef, men fortsetter som seniorrådgiver

Robert Jørgensen, som nå er avtroppende daglig leder og har bygget den BLÅ skolevirksomheten opp fra start, fortsetter i konsernet som seniorrådgiver. Skolen har i løpet av få år bygget opp et stort studietilbud innen marine og maritime utdanninger og har hatt null frafall i sine fire første skoleår, høye søkertall og særlig fra jenter.

– Uten Robert ville det ikke vært noe skoletilbud på Toft og Leknes. Han er en bauta hos oss. Vi er takknemlige for jobben han har gjort og for hans store engasjement og kapasitet. Vi er svært glade for at han etter eget ønske blir med oss videre på reisen, sier Blakstad.

Et privat yrkesfaglig VGS – alternativ

Skolen har den siste tiden fått mye lokal og nasjonal oppmerksomhet i forbindelse med endringer av friskoleloven og blitt dratt opp som et nasjonalt eksempel på hvordan private yrkesfaglige utdanninger bidrar til å utdanne kvalifisert arbeidskraft til havbruk og fiskeriene.

– Vi er svært tilfredse med at politikerne har lyttet til oss og andre som har kjempet for at tilbudet vårt skal bestå. Nå har Stortinget anerkjent at vår rolle i utdanningen er viktig og velkommen. Det gir motivasjon til å fortsette det arbeidet vi gjør på Campus BLÅ, sier Robert Jørgensen.

Blakstad fremhever at det styret er svært fornøyd med at Jørgensen vil fortsette å bidra med sin kapasitet som en av de ledende aktørene innen fagopplæring og fagskoler i Norge. Totalt har han bygget opp 16 skoler i sin karriere.

– Nå girer vi opp etableringen av Campus BLÅ Folkehøgskole og håper vi kan få politisk klarsignal i neste års statsbudsjett, slik at flere ungdommer kan få en smakebit av Helgeland og de spennende næringene vi har langs kysten vår, avslutter Blakstad.