LENE i Laks er viktig for Norge

Lene Solli Lien

I desember kjørte Facebook-siden «Laks er viktig for Norge» en adventskalender, der de presenterte ulike mennesker som jobber i havbruket. Den 19. desember dukket vår egen Lene opp i kalenderluken. 

Lene Solli Lien, 36 år, er leder for visningslokalitet og visningsaktivitet i Norsk Havbrukssenter AS. Hun er utdannet i havbruksdrift og ledelse, har også praktisk-pedagogisk utdanning. Lene startet karrieren med praksis hos Norsk Havbrukssenter i 2010.

 

Verdens beste jobb

- Jeg stortrivdes sammen med Arnfinn og co, og jobbet i flere år i andre havbruksbedrifter etterpå, men ville tilbake. Jobben på visningsanlegget er fantastisk variert, og du møter mange forskjellige mennesker. Kombinasjonen med å jobbe både inne og ute, ha administrative oppgaver, jobbe på merdkanten i vanlig drift, være guide, undervise skoleelever, kjøre båt, være med mine flotte og dyktige kollegaer og mye, mye mer – det gjør at dette uten tvil er verdens beste jobb!

Lene elsker å ha unger på besøk: - De er superivrige og interesserte, og sluker all informasjon. De smaker på laksen og syns den er god, selv om de ikke spiser fisk ellers. Det er også artig med mennesker som er kritisk til havbruk, slik at vi får en god faglig diskusjon. De drar ofte herfra med mer kunnskap og mer positiv holdning til hele næringa.

Nyttårsønsker

Noen utfordringer er det også i jobben, sier hun: - Å holde seg oppdatert. Å koordinere driften på visningsanlegget, i forhold til de andre lokalitetene i området. Og pålagt brakklegging samtidig med kontinuerlig visningsaktivitet. Men vi får det til!

Hvilke ønsker, drømmer og planer har Lene for det nye året? - At alle konflikter og uro i verden roer seg, og at de sivile lidelsene tar slutt. Vi må bli enda flinkere til å sette pris på det vi har, være takknemlig og huske på hvor heldige vi er som bor her vi bor. Jeg håper også at vi får fortsette med den viktige jobben vi gjør på visningssentrene – at politikere og andre ser verdien av den jobben vi utfører hver eneste dag både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.