Norsk Havbrukssenter får forlenget visningstillatelsen

Norsk Havbrukssenter har i dag fått en viktig avklaring fra Fiskeridirektoratet om at visningstillatelsen er forlenget fram til 18. desember 2030. Dette var en skikkelig flott julegave! Spesielt godt å få denne nå siden vi har ventet i nesten to år.

Dette er en viktig avklaring som gir oss mye bedre forutsigbarhet i vår drift. Vi har et viktig samfunnsoppdrag med å formidle fakta om havbruk, både historien og nyvinningene.  Det handler om å bygge kunnskap om næringen overfor befolkningen, turister og det handler også om å bygge omdømme. Et visningssenter skal bidra til legitimitet, aksept og åpenhet. Kombinasjonen av havbruk, visningsaktivitet og turisme har et stort potensial.

IMG_4910

Norsk Havbrukssenter var en av de første aktørene til å motta en tillatelse for produksjon av laks til visningsformål i 2006. Aktiviteten betyr mye for lokale arbeidsplasser. Vi har også en avtale med Hurtigruten og Havila som gir økt turist-aktivitet. Helgeland ligger midt i en av verdens største regioner for produksjon av laks og det er stor interesse for oppdrettsnæringen i Norge.

Takket være solid innsats over mange år fra våre ansatte kan vi med stolthet konstatere at vi får fornyet tillit! Nå skal vi se framover og vise omverden at vi fortjener denne tillatelsen!

Med denne gladnyheten ønsker vi i Torghatten Aqua dere alle en strålende jul og et fremgangsrikt nytt år!

Rød julekule med sølvfarget norsk/svensk tekst «God jul» opphengt i juletre.